Bæredygtighed

Bæredygtighed handler om at vi tager ansvar 

Det ansvar tager vi på os og gør hvad vi kan for at mindske madspild, plastik, affald m.m.

Vi har et konstant fokus på hvordan vi kan gøre mere og være bedre til at følge med der hvor det er muligt. 

 

Miljøvenlighed til gavn for dig og mig - fra Oliefyr til fjernvarme

Miljøet bliver hver dag belastet. Tonsvis af brugbar mad bliver smidt i skraldespanden, og plastik ender i maven på vores havdyr. Vi er selv udfordret, fordi vi er afhængige af at få friske råvarer ind i landet med fragtskibe.

Det sætter derfor også krav til vores øvrige miljøstrategi. Den har vi gennem årene været meget bevidst om, og vi arbejder hele tiden målrettet på, hvordan vi sætter mindst mulige klimaaftryk.

Når du bestiller takeaway hos os, bruger vi så vidt muligt miljøvenligt emballage. 

Samtidig går vi uden om plastik på alle de områder, det kan lade sig gøre. Ligesom vi nu udskifter det gamle oliefyr i bygningen med fjernvarme. Dette er i et godt samarbejde med Nukissiorfiit.

Økologi

Dyrevelfærd står vores hjerter nært, samtidig med at vores menukort hviler på et økologisk grundlag. Det betyder også, at så mange af vores råvarer som muligt er økologiske.

Vi har derfor skiftet alle vores kylling-produkter til økologisk & velfærdskylling, alt sammen fremstillet på danske kyllinger og vi bliver en del af ”the happy chicken project”

hos os vil du opleve at vores chicken wings, chicken nuggets, kyllingeburger, samt kyllingbryst i skiver er økologisk.

Vi skifter også til 100% økologisk dansk oksekød i vores burgere, samt i vores chili con carne.

Det er en drøm vi har haft længe at kunne tilbyde meget mere økologi til vores kunder, og derved også medvirke til en grøn omstilling i vores branche. Det betyder rigtig meget, for os, at vi ved hvor produktet kommer fra, hvordan dyrene er blevet behandlet og ikke mindst hvad de har fået at spise.

Vi har  introduceret et menu kort med saftige burgere som er 100% økologisk og kommer fra dansk kvæg.

vores ost på burgerne er en økologisk cremet cheddar og det hele er lagt i en  økologisk kærnemælksbagt brioche bolle, toppet med økologisk syltede agurker, tykke rødløg i skiver og en superlækker hjemmerørt fyldig grillsauce.

Hertil serverer vi fremover økologiske crinkle cut fries (økologiske bølge pommes frites)

Madspild – nej tak

Som cafe spiller vi en vigtig rolle i en bæredygtig fremtid – og her er madspild en af de tunge poster for klimaet.

Madspild er et centralt omdrejningspunkt i vores hverdag, og vi kan med stolthed sige, at vi aldrig smider mad ud.

I vores køkken laver vi alt fra bunden, og hver morgen starter vi med at tilberede pastasaucer, dressinger, salater og alt andet fra vores menukort. Men når dagen starter, ved vi også med stor nøjagtighed, hvor meget mad vi skal lave.

Det skyldes, at vi har flere år på bagen, og at vi kender vores gennemsnitlige kundeflow på daglig basis. Ud fra den viden kan vi med stor præcision lave den rette mængde mad til vores kunder.

Menneskelig og social bære (være)dygtighed

Hos os er høj fødevaresikkerhed et kerneelement i vores daglige drift. Det skaber tryghed for vores kunder at vide, at der er styr på den del ned til mindste detalje. Vi har et meget strengt og omfattende egenkontrol program som indbefatter flere daglige kontroller af tilberedning og opbevaring af fødevarer. Dette er en nødvendighed med det flow vi har i vores køkken. Alle nye medarbejdere indgår i et 3 mdr. langt træningsforløb i de her processer og bliver først frigivet når de er 100% oplært i dem. Vi er flere gange blevet testet og besøgt af veterinær myndighederne og hver gang får vi ros for vores renlighed og fødevare håndtering. Dette er noget vi er meget stolte af og præcis er det sådan det skal være.

Vores team har været hos os i mange år – og derfor kender de indgående til vores daglige gang, hvor vi sætter mange kræfter af til at sikre, at sikkerhedsprocedurerne opretholdes. 

Store dele af vores team rekrutterer vi udefra. Og selvom vi drømmer om at skaffe endnu mere lokal arbejdskraft, er vi stolte og glade for vores team, der forstår at skabe stabilitet og løfte den daglige drift ud fra vores kvalitetsstandarder.

Det er blevet sværere at tiltrække lokal arbejdskraft til at udfylde tjener- og kokkejobs. Skiftende arbejdstider og lange dage kan være hård kost, og det kan afskrække mange fra at søge ind i denne branche. Derfor har vi sideløbende et stort fokus på at trække flere lokale ind i restaurationsbranchen.

Med det sagt er vi dybt taknemmelige for vores udefrakommende ansatte, som yder en stor indsats og gør en enorm forskel for vores muligheder for udvikling og vækst af vores virksomhed. 

cross